en ru

NEA

Κατασκηνώσεις Ι. Μητροπόλεως - Καλοκαίρι 2024

Πατήστε εδώ

Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Η ζωή της ενορίας μας»

Περισότερες πληροφορίες

Διαγωνισμός «Υιοθετώ ένα μνημείο»

Δείτε Πληροφορίες. 

Πρόγραμμα Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Κατηχητών 2023-2024

Δείτε το Πρόγραμμα

Παρουσιολόγια 2023-2024

Παρουσιολόγια Σαββάτου
και Κυριακής

Εκδηλώσεις Γραφείου Νεότητας 2023-2024

Δείτε τις εκδηλώσεις 2023-2024

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

«Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑς»
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 24/4!

h zwh ths enorias

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

    Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με αφορμή τα 50 χρόνια από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό φωτογραφίας κατά το ιεραποστολικό έτος 2023-2024 με θέμα:

«Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ» 

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά των Κατηχητικών και Νεανικών Συντροφιών της Ι.Μ.Μ.Λ. όλων των βαθμίδων: Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελεί η καλλιτεχνική παρουσίαση της ζωής και της δράσεως της Ενορίας μέσω φωτογραφίας.

Οι μαθητές/τριες μέσα από την αναζήτηση φωτογραφιών στα παλαιότερα οικογενειακά αρχεία, άλμπουμ, εφημερίδες και διαδίκτυο ή/και με την δημιουργία καινούργιου φωτογραφικού υλικού καλούνται να αναδείξουν τα βασικότερα και σημαντικότερα ιστορικά, κοινωνικά και πνευματικής σημασίας γεγονότα από τη ζωή της ενορίας τους.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες καλούνται να διαγωνιστούν σε:

arrow mou Καλλιτεχνική πρωτοτυπία, δημιουργία και επεξεργασία φωτογραφίας

arrow mou Ποικιλία και παλαιότητα φωτογραφικού υλικού και πρωτοτυπία στον τρόπο παρουσίασης αυτού

 

ΣΤΟΧΟΙ

Φιλοδοξία του διαγωνισμού αυτού είναι οι ίδιοι οι μαθητές/τριες:

arrow for Να μελετήσουν την ιστορία και τη δράση της ενορίας τους.
arrow for Να αναζητήσουν κάποια προσωπικότητα ή γεγονός που θα τους εμπνεύσει.
arrow for Να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου έργου και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
 Να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου έργου και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
arrow for Να συνεργαστούν μεταξύ τους με σκοπό να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

arrow mou2 Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό οφείλουν να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο (χωρίς παρέμβαση τρίτων) και να το υποβάλλουν μέχρι και τις 14 Απριλίου 2024 (Ο Διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι 24/4!) . Οι συμμετοχές που θα ληφθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα γίνουν δεκτές.
arrow mou2 Τα έντυπα έργα θα πρέπει να παραδοθούν εν γνώσει του κατηχητή στα γραφεία της Μητροπόλεως (Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 10-13:00, υπόψιν π. Γρηγορίου Λευθεριώτη τηλ. 6993681567), μαζί την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα (επισυνάπτεται).
arrow mou2 Οι ψηφιακές δημιουργίες μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με Θέμα του email «Διαγωνισμός: Η ζωή της ενορίας μας» μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα (επισυνάπτεται).
arrow mou2 Η συμμετοχή των μαθητών/τριών μπορεί να γίνει μόνο με ένα ατομικό έργο ή/και μόνο ένα ομαδικό έργο.
arrow mou2 Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν μέσα από τη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imml.gr) και θα τους σταλεί προσωπική ενημέρωση μέσω email. Οι νικητές θα βραβευθούν σε επίσημη εκδήλωση της Μητροπόλεως. Τα έργα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό του χώρου της εκδήλωσης βράβευσης.
arrow mou2 Τα έργα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, παραμένουν στο Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. και δεν επιστρέφονται στους διαγωνιζόμενους. Το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. αποκτά το δικαίωμα χρήσης τους για  τη διακόσμηση και την προβολή του έργου του μέσω εκδόσεων και λοιπών δημοσιεύσεων. Ειδικότερα, οι φωτογραφίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για 5 συναπτά έτη. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση των φωτογραφιών θα γίνει για μη εμπορικό σκοπό με μόνο στόχο τη διάδοση και προώθηση των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ.
arrow mou2 Το Γραφείο Νεότητας Ι.Μ.Μ.Λ. διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης του διαγωνισμού, τροποποίησης των όρων του, μεταβολής της καταληκτικής προθεσμίας συμμετοχής, ενημερώνοντας σχετικά τους ενδιαφερόμενους μέσα από τη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imml.gr).

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Γραφείου Νεότητας. Η επιλογή των έργων βράβευσης από τους κριτές, θα πραγματοποιηθεί χωρίς να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζόμενων, ώστε να είναι αδιάβλητη.

ΒΡΑΒΕΙΑ

  arrow mou2 1o βραβείο:
Φωτογραφική μηχανή Panasonic Lumix DMC-FZ300



    panasonic lumix
  arrow mou2 2ο βραβείο: 
Φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot SX740 HS
    canon

  arrow mou2 3ο βραβείο: 
Βιντεοκάμερα Panasonic Full HD 50fps HC-V180
    videocamera
     


Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.imml.gr, να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να επικοινωνούν με τον π. Γρηγορίου Λευθεριώτη, τηλ.  6993681567.

 


pdf Όροι συμμετοχής   word Αίτηση συμμετοχής