en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγόρευση του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου
σε Επίτιμο Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου
20.7.2020

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουλίου ε.ε. στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η αναγόρευση του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η σεμνή τελετή ξεκίνησε με την χορωδία του Πανεπιστημίου.

Το “Laudatio”, δηλαδή το εγκώμιο για την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα στον Σεβασμιώτατο, ανέγνωσε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου κ. Ισμήνη Αριστ. Κριάρη, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητής κ. Βασίλειος Κέφης ανέγνωσε το Ψήφισμα και ακολούθως η Πρύτανις κ. Ισμήνη Κριάρη ανέγνωσε το κείμενο της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την περιένδυσή του με τα διάσημα του Ιδρύματος, ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα Μένουμε άνθρωποι – Γινόμαστε άνθρωποι.

Στην τελετή παρέστησαν ο όμορος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, καθηγητές διαφόρων σχολών του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Παντείου, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Το γεγονός της βραβεύσεως του Σεβασμιωτάτου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για την τοπική μας Εκκλησίας όσο και για το σύνολο της Ελλαδικής Εκκλησίας, αφού ελάχιστες εκκλησιαστικές προσωπικότητες έλαβαν αντίστοιχες διακρίσεις από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τέλος, αποτελεί μια αναγνώριση του έργου που επιτελεί η Εκκλησία μας στις περιόδους κρίσεων και δύσκολων καταστάσεων που διέρχεται η σημερινή κοινωνία μας.

 

panteion mmln 20 7 20200video

 

 
         "ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"
Ομιλία του Σεβασμιώτατου
(Δείτε περισσότερα)



(Πηγή video: www.orthodoxianewsagency.gr)

pdf Δελτίο Τύπου 
pdf Ομιλία Σεβασμιώτατου "Μένουμε άνθρωποι - Γινόμαστε άνθρωποι"