en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως
 Ευλόγηση Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

(1 Ιανουαρίου 2024)


Με την έναρξη της νέας χρονιάς, η Ιερά Μητρόπολή μας εισήλθε με την χάρη του Θεού στο πεντηκοστό έτος από της ιδρύσεώς της (1974 – 2024). Το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου του νέου έτους, σε πολυπληθή εκδήλωση στο Μητροπολιτικό Μέγαρο των Σπάτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα που προσφέρεται κατά το έθος «εἰς τιμὴν καὶ μνήμην τοῦ ἐν ἁγίοις πατρὸς ἡμῶν Βασιλείου Ἀρχιεπισκόπου Καισαρείας τς Καππαδοκίας, ορανοφάντορος, τοῦ Μεγάλου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι ιερείς, οι υπάλληλοι και συνεργάτες στο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως με τις οικογένειές τους, καθώς και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Παλλήνης κ. Χρήστος Αηδόνης και Σαρωνικού κ. Δημήτριος Παπαχρήστου. Ύμνους και κάλαντα απέδωσε βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Δημητρίου Καλομοίρη, Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του προς όλους, αναφέρθηκε εν ολίγοις στην ευλογημένη επέτειο που μας αξιώνει ο Θεός να εισέλθουμε. Επίσης, έκανε λόγο για τον προγραμματισμό των σε εξέλιξη και υπό ολοκλήρωση έργων της Μητροπόλεως. Τέλος, θέλοντας να εξάρει την κομβική σημασία της οικογενείας στην ελληνική κοινωνία, υπενθύμισε την πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΞΗ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» με συγκεκριμένες δράσεις και σημείωσε τον μεγάλο αριθμό πολυτέκνων ιερατικών οικογενειών στην Μητρόπολή μας, εκ των οποίων οι περισσότερες είχαν κατακλύσει το Μητροπολιτικό Μέγαρο κατά την πρωτοχρονιάτικη αυτή εκδήλωση.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!