en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χειροτονίες Πρεσβυτέρου και Διακόνων

(Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023)


Με την Χάρη του Θεού, την φετινή περίοδο της σαρανταημέρου προετοιμασίας μας για την μεγάλη εορτή των Χριστούγεννων και για τρεις συνεχόμενες Κυριακές στην Ιερά Μητρόπολή μας τελέσθηκαν οι χειροτονίες ενός νέου πρεσβυτέρου και δύο νέων διακόνων. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν αφορμές ιδιαίτερης χαράς και μεγάλης ευλογίας, αφού η χάρις της ιερωσύνης «εκ τε των θείων Αποστόλων» και στη συνέχεια εκ των διαδόχων τους Επισκόπων συνεχίζει να διαχέεται μέσα στο σώμα της τοπικής μας Εκκλησίας.

  Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, όπου τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Κωνσταντίνου Βαρβάκη, εγγάμου κληρικού, ο οποίος υπηρέτησε υποδειγματικά επί δυόμιση έτη ως διάκονος της Μητροπόλεώς μας.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αθανασίου Αβραμοπούλου, εγγάμου και ταυτόχρονα υιού και εγγονού ιερέων.

Τέλος, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου, όπου τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Σπυρίδωνος Αργυροπούλου, εγγάμου, φοιτητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ευχόμαστε να είναι άξιοι!