en ru

NEA

Κατασκηνώσεις Ι. Μητροπόλεως - Καλοκαίρι 2024

Πατήστε εδώ

Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Η ζωή της ενορίας μας»

Περισότερες πληροφορίες

Διαγωνισμός «Υιοθετώ ένα μνημείο»

Δείτε Πληροφορίες. 

Πρόγραμμα Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Κατηχητών 2023-2024

Δείτε το Πρόγραμμα

Παρουσιολόγια 2023-2024

Παρουσιολόγια Σαββάτου
και Κυριακής

Εκδηλώσεις Γραφείου Νεότητας 2023-2024

Δείτε τις εκδηλώσεις 2023-2024

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

«ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ»
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 24/4!

kat diag mnhmeio

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

    Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με αφορμή τα 50 χρόνια από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως διοργανώνει Διαγωνισμό Κατηχητικών εικαστικής και ψηφιακής δημιουργίας κατά το ιεραποστολικό έτος 2023-2024 με θέμα:

«ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ» 

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά των Κατηχητικών και Νεανικών Συντροφιών της Ι.Μ.Μ.Λ. όλων των βαθμίδων: Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελούν τα αρχαιολογικά Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Εκκλησιαστικά Μνημεία της περιοχής εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Οι μαθητές/τριες μέσα από τις δημιουργίες τους μπορούν να παρουσιάσουν και αναδείξουν ένα ή και συνδυαστικά κάποια από τα αρχαία Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Εκκλησιαστικά Μνημεία της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (βλ. επισυναπτόμενο πίνακα). 

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες καλούνται να διαγωνιστούν σε:

arrow mou εικαστική δημιουργία (ζωγραφική, κολλάζ, κατασκευή)  

arrow mou ψηφιακή δημιουργία (βίντεο, παρουσίαση, ταινία, ντοκιμαντέρ)

 

ΣΤΟΧΟΙ

Φιλοδοξία του διαγωνισμού αυτού είναι οι ίδιοι οι μαθητές/τριες:

arrow for Να μελετήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της τοπικής τους Εκκλησίας.
arrow for Να ανακαλύψουν τις ρίζες του Χριστιανισμού στα βάθη των αιώνων και να στοχαστούν πάνω στο σπουδαίο ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία στην ιστορία της τοπικής κοινωνίας.
arrow for Να αναζητήσουν κάποια προσωπικότητα ή γεγονός που θα τους εμπνεύσει.
 Να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου έργου και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
arrow for Να συνεργαστούν μεταξύ τους με σκοπό να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

arrow mou2 Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οφείλουν να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο (χωρίς παρέμβαση τρίτων) και να το υποβάλλουν μέχρι και τις 14 Απριλίου 2024 (Ο Διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι 24/4!). Οι συμμετοχές που θα ληφθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα γίνουν δεκτές.
arrow mou2 Τα εικαστικά έργα θα πρέπει να παραδοθούν στα γραφεία της Μητροπόλεως (Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 10-13:00 υπόψιν π. Αλεξάνδρου Λισάη), μαζί την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα (επισυνάπτεται). 
arrow mou2 Οι ψηφιακές δημιουργίες μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με Θέμα του email «Διαγωνισμός: Υιοθετώ ένα μνημείο» μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα (επισυνάπτεται).
arrow mou2 Η συμμετοχή των μαθητών/τριών μπορεί να γίνει με έως ένα ατομικό έργο ή/και έως ένα ομαδικό έργο.
arrow mou2 Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν μέσα από τη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (imml.gr) και θα τους σταλεί προσωπική ενημέρωση μέσω email. Οι νικητές θα βραβευθούν σε επίσημη εκδήλωση της Μητροπόλεως. Τα έργα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό του χώρου της εκδήλωσης βράβευσης.
arrow mou2 Τα έργα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, παραμένουν στο Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. και δεν επιστρέφονται στους διαγωνιζόμενους. Το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. αποκτά το δικαίωμα χρήσης τους για τη διακόσμηση και την προβολή του έργου του μέσω εκδόσεων και λοιπών δημοσιεύσεων. Ειδικότερα, φωτογραφίες των έργων μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση των φωτογραφιών θα γίνει για μη εμπορικό σκοπό με μόνο στόχο τη διάδοση και προώθηση των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ.
arrow mou2 Το Γραφείο Νεότητας Ι.Μ.Μ.Λ. διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης του διαγωνισμού, τροποποίησης των όρων του, μεταβολής της καταληκτικής προθεσμίας συμμετοχής, ενημερώνοντας σχετικά τους ενδιαφερόμενους μέσα από τη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (imml.gr).

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Γραφείου Νεότητας. Η επιλογή των έργων βράβευσης από τους κριτές, θα πραγματοποιηθεί χωρίς να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζόμενων, ώστε να είναι αδιάβλητη.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα βραβεία θα αποδοθούν στο Κατηχητικό και όχι προσωπικά σε κάθε συμμετέχοντα, ως εξής:

Δημοτικό

Γυμνάσιο – Λύκειο

arrow mou2 1ο βραβείο: Τραπέζι Ping Pong

arrow mou2 2ο βραβείο: Air Hokey

arrow mou2 3ο βραβείο: Μπασκέτα με ταμπλό ρυθμιζόμενη

arrow mou 1ο βραβείο: Τραπέζι Ping Pong

arrow mou 2ο βραβείο: Air Hokey

arrow mou 3ο βραβείο: Μπασκέτα με ταμπλό ρυθμιζόμενη

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.imml.gr, να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να επικοινωνούν με τον π. Αλέξανδρο Λισάη στο τηλ. 6949136655.

 


pdf Όροι συμμετοχής   word Αίτηση συμμετοχής