en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδημία π. Νικολάου Μπουγαζιανού 3.11.2022

p.nik mpougazianosΤην Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 76 ετών και κατόπιν πολυετών προβλημάτων υγείας, ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Ευαγ. Μπουγαζιανός - Σωπήλης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας το 1946. Από το 1965 έως το 1996 υπηρέτησε στα Σώματα της Χωροφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον Νοέμβριο του 1996 χειροτονήθηκε διάκονος καιπρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μεσογαίας και ΛαυρεωτικήςΑγαθόνικο (†2015).

Υπηρέτησε στους Ιερούς Ενοριακούς Ναούς Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου, Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιτσίου Κορωπίου και Κοιμησεως Θεοτόκου Γέρακα. Από το 2003 έως της συνταξιοδοτήσεως του, το 2021, υπήρξε εφημέριος στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Γέρακα.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού τελέστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων - Γαλατσίου την Τρίτη 8/11, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο λόγο.  Ακολούθως, η σορός του μεταστάντος ετάφη στο 2 ο Κοιμητήριο Αθηνών.

 Ας έχουμε την ευχή του!