en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδημία π. Αθανασίου Κώνστα 17.10.2022

p.athan kwnstasΤην Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 88ετών και κατόπιν πολυετών προβλημάτων υγείας, ο ΠρωτοπρεσβύτεροςΑθανάσιος Μιχ. Κώνστας, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Παιανία το 1934 και υπήρξε απόφοιτοςτης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 18Αυγούστου 1963 και πρεσβύτερος στις 14 Οκτωβρίου του 1965 από τονμακαριστό Αρχιεπίσκοπο πρ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Πρόεδρο Αττικής και Μεγαρίδος Ιάκωβο (Βαβανάτσο, †1984). Από της χειροτονίας του και έως το 2013, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως εφημέριος της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας.

Από το 1984 ως το 2013 διετέλεσε προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ενώ επί 6ετία ήταν μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου. Επί των ημερών του και με την συνδρομή επιστημονικής επιτροπής, εορτάσθηκε η εκατονταετηρίδα του ιστορικού Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας(1905–2005). Υπήρξε φιλακόλουθος κληρικός και διακόνησε με ιδιαίτερο ζήλο το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας την Τετάρτη 19/10, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της Μητροπόλεως μας. Επικηδείους λόγους εκφώνησαν οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, καθώς και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Νικολογιάννης. Ακολούθως, η σορός του μεταστάντος ετάφη στο Κοιμητήριο της Παιανίας.

 Ας έχουμε την ευχή του!