en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδημία π. Κωνσταντίνου Νικοπούλου 23.9.2022

p.Konstantinos NikopouulosΤην Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 89 ετών και κατόπιν ολιγομήνων προβλημάτων υγείας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Νικ. Νικόπουλος, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στο Κατωχώριο Φαρσάλων το 1933 και υπήρξε απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Βόλου. Τον Ιούλιο του 1962 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Πλαταμώνος Ιάκωβο (Σχίζα, †1985) και επί 7ετία υπηρέτησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γόννων Λαρίσης.

Το 1969 μετατέθηκε στην τότε ενιαία Ιερά Μητρόπολή Αττικής και Μεγαρίδος και τοποθετήθηκε στην Ενορία του Τιμίου Σταυρού Μεσογείων, όπου συνέβαλε τα μέγιστα στην ανέγερση του Ναού.

Από το 1982 έως της συνταξιοδοτήσεως του το 2011 υπήρξε εφημέριος στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων. Ιδιαίτερα φιλακόλουθος και με χάρισμα καλλιφωνίας διακόνησε στο Ιερό Προσκύνημα με συνεχή παρουσία για 40 χρόνια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι υπήρξε πόλος έλξης πολλών πιστών στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων το απόγευμα της Δευτέρας 26/9 προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, με τον οποίον – σημειωθήτω – ο μακαριστός υπήρξαν συνεφημέριοι επί 10ετίαν. Παρέστη πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεώς μας, καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν το Ιερό Προσκύνημα. Ακολούθως, η σορός του μεταστάντος ετάφη στο Κοιμητήριο των Σπάτων.

 Ας έχουμε την ευχή του!