en ru

xr2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ



Πρωτ. 762

Ἀριθμ. Διεκπ. 405


Σπάτα, 12 Σεπτεμβρίου 2022

 

Μ Η Ν Υ Μ Α

Προς τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων
των Μεσογείων & της Λαυρεωτικής

με την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, 

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που επικοινωνώ μαζί σας και θα ήθελα κι εγώ ως ο Επίσκοπος της περιοχής να σας ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανάμεσά σας υπάρχουν τα πρωτάκια, που τώρα μπαίνουν στη λεω­φόρο της μόρφωσης, αυτοί που συνεχίζουν κάνοντας ένα βήμα παρα­πέρα και οι τελειόφοιτοι που φέτος ολοκληρώνουν την πρώτη τους εκπαι­δευτική βαθμίδα και ετοιμάζονται για το Γυμνάσιο. Για όλους η χρονιά αυτή είναι μια πολύτιμη ευκαιρία που δεν πρέπει να τη χάσετε.

Σκοπός του σχολείου είναι να αποκτήσετε γνώσεις, αλλά και να ανακαλύψετε την αλήθεια της ζωής, δηλαδή από τώρα να μάθετε πώς θα γίνετε καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι, αληθινοί άνθρωποι. Να κάνετε τον καλό αγώνα και την προσπάθειά σας με χαρά, με τη βοήθεια και την έμπνευση των γονέων και των δασκάλων σας. Έτσι θα νιώσετε και την ομορφιά του σχολείου και της εκπαίδευσης. Να ξέρετε, αλήθεια χωρίς αγώνα δεν κατορθώνεται. Ούτε ο αγώνας δίχως αρετή καρποφορεί. Αλλά και αρετή χωρίς ομορφιά δεν είναι αληθινή.  

Το σχολείο είναι σαν μια λίμνη μέσα στην οποία μαθαίνετε να κολυμπάτε. Αυτό δεν θα γίνει, αν δεν προσπαθήσετε και αν δεν καλλιερ­γήσετε τον χαρακτήρα σας. Η καλύτερη παιδεία είναι η παιδεία των αρετών. Ελπίζω όλοι σας να αξιοποιήσετε την ευκαιρία.

Σας εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία Του έτσι να πορευθείτε στη ζωή σας με χαρά, με ενθουσιασμό και με ζήλο.

Να είστε καλά παιδιά, καλοί μαθητές και να έχετε μια καλή χρονιά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 


† Ὁ Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς Νικόλαος

 


Μήνυμα pdf