en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδημία π. Παναγιώτου Μητροπέτρου 17.8.2022

π.Παν.ΜητροπέτροςΤην Τετάρτη 17 Αυγούστου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον , σε ηλικία 80 ετών και κατόπιν πολυετών προβλημάτων υγείας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Γεωργ. Μητροπέτρος, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στα Κάψαλα Στύρων Ευβοίας το 1942. Υπήρξε απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως εκπαιδευτικός, για πολλά χρόνια, υπηρέτησε στο Γενικό Λύκειο Λαυρίου και έφτασε έως του βαθμού του Λυκειάρχου.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 29 Αυγούστου και πρεσβύτερος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1967, από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο πρ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Πρόεδρο Αττικής και Μεγαρίδος Ιάκωβο (Βαβανάτσο, †1984). Από της χειροτονίας του και επί 25ετία υπηρέτησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ανδρέου Λαυρίου. Μάλιστα διετέλεσε και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής.

Κατά το διάστημα 1992 – 1995 διακόνησε ως εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος Χολαργού, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 1995 επανήλθε στην Ιερά Μητρόπολή μας και υπηρέτησε στους Ιερούς Ενοριακούς Ναούς Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης και Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2013.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού τελέστηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καψάλων Ευβοίας το απόγευμα της Πέμπτης 18/8. Ακολούθως, η σορός του μεταστάντος ετάφη στο Κοιμητήριο των Καψάλων.

 Ας έχουμε την ευχή του!