en ru

ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «1η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»
Εκκλησία, Πολιτεία και Επιστήμη μία αγκαλιά για ασθενείς με καρκίνο!


   Στις 7 Ιουνίου ξεκίνησε στον προαύλιο χώρο της «ΜΑΦ ΓΑΛΙΛΑΙΑ» η πρωτοποριακή δράση «ΠΟΡΕΙΑ της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», με τη στήριξη οκτώ Δήμων της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.


   Ένας νέος θεσμός, που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

   Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ο οικείος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθ. Μπούρας, οι βουλευτές Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Μ. Καραθάνος, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Α. Αυγερινός και Ν. Πέππας, οι Δήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Δ. Μάρκου, Κρωπίας, κ. Δ. Κιούσης, Λαυρεωτικής, κ. Δ. Λουκάς, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κ. Κ. Αλλαγιάννης, Παιανίας, κ. Ι. Μάδης, Παλλήνης-Γέρακα, κ. Θ. Ζούτσος, Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Ε. Μπουρνούς, Σαρωνικού, κ. Π. Φιλίππου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Α. Αλεξανδρής, εκπρόσωποι τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοικητές νοσοκομείων, επιχειρηματίες, κλήρος και εκατοντάδες φίλοι από όλη την Αττική, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Β. Φλέσσα.

   Ακολούθησε σύντομη πεζοπορία έως το Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, απονέμοντας συμβολικά φόρο τιμής στη δύσκολη πορεία των ασθενών και στη συνοδοιπορία των οικογενειών τους. Την πορεία συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική Παλλήνης και η βραδιά έναρξης της 1ης «ΠΟΡΕΙΑΣ της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» έκλεισε με πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων όπου συμμετείχαν:

   • To Λύκειο των Ελληνίδων, Παράρτημα Σπάτων

   • Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών, Πολιτιστικών και Συναφών Συλλόγων Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

   • Ο Πολιτιστικός Φορέας- Χορευτική Ομάδα Αρτέμιδος Σπάτων ‘’Ωθώ-Πατώ”

   Το χορευτικό πρόγραμμα συνόδευσαν οι: Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί – τραγούδι), Αντώνης Καλιούρης (κλαρίνο), Κωνσταντίνα Πάτση (φωνητικά), Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (λαούτο – τραγούδι), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά).

   Την εμπειρία τους από τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» μοιράστηκαν μαζί μας η κα Καίτη Σκούρα Λογοθέτη, εθελόντρια και φροντιστής ασθενή της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και η κα Τζέσικα Τένεβα, ασθενής της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

   Στίχους από τον Ύμνο της Αγάπης διάβασε η κα Όλια Λαζαρίδου, ηθοποιός, φίλη της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και συνιδρύτρια με την κα Αμαλία Μουτούση του «Αναγνωστικού της Γαλιλαίας».

   Προσφέρθηκε κέρασμα ευγενικής δωρεάς της εταιρίας XHTOΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΖΑΓΟΡΙ), ενώ υπήρχε περίπτερο ενημέρωσης καθώς και photo spot για αναμνηστικές φωτογραφίες με συνθήματα Ανακουφιστικής Φροντίδας.

   Και αυτή ήταν μόνο η αρχή!

   Είμαστε σίγουροι ότι θα είστε μαζί μας στις εκδηλώσεις που θα γίνουν όλο το καλοκαίρι!

   Μείνετε συντονισμένοι και για πολλά ακόμη νέα της «ΠΟΡΕΙΑΣ» και όχι μόνο!

Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

 


Πληροφορίες: 210.66.35.955 www.galilee.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.