en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδημία π. Αντωνίου Μηλάκη 12.3.2022

Το Σάββατο 12 Μαρτίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 84 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Αδαμ. Μηλάκης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1938. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1962 από τον τοποτηρητή της τότε νεοϊδρυθείσης Μητροπόλεως Πειραιώς, Μητροπολίτη Ύδρας Προκόπιο (Καραμάνο, †1965) και πρεσβύτερος το 1963, με εντολή του Μητροπολίτου Προκοπίου, από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Χριστοφόρο (Χατζή, †1973). Υπηρέτησε στις Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς, Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και Φθιώτιδος.

Το 1984 μετατέθηκε στη Μητρόπολή μας και εγκαταστάθηκε στην Παιανία. Το 1985 ανέλαβε εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Αναργύρων Παιανίας, κοπιάσας ιδιαίτερα για την ανέγερση και αποπεράτωση του νέου Ιερού Ναού. Αποσύρθηκε της ενεργού υπηρεσίας το 2011.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Παιανίας την Τρίτη 15/3, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας. Ακολούθως, η σορός του μεταστάντος ετάφη στο Κοιμητήριο της Παιανίας.

Ας έχουμε την ευχή του!