en ru

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδημία π. Βασιλείου Καζάλα 26.9.2021


p.Vasil KazalasΤην Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 53 ετών και κατόπιν ολιγοημέρου ασθενείας εκ του κορωνοϊού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Ηρακλ. Καζάλας, Προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού Παναγίας Γιάτρισσας Αρτέμιδος.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, αποφοίτησε από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος τον Μάρτιο του 2004 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο και πρεσβύτερος τον Μάιο του 2005 από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Το 2010 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Από της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του έως το 2014 υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως.

Το 2014 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας και έως της εκδημίας του υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας Αρτέμιδος. Όντας φιλομαθής παρακολούθησε αριθμό προγραμμάτων επιμόρφωσης και δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της νεότητας, λειτουργώντας κατηχητικές ομάδες και λοιπές ενοριακές δραστηριότητες.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, στον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας Αρτέμιδος την Δευτέρα 27/9 προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ακολούθως η σορός του μεταστάντος ετάφη στο Κοιμητήριο της Αρτέμιδος.

Ας έχουμε την ευχή του!