en ru

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδημία Αρχιμ. Νικηφόρου Κυπριανού 25.9.2020

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 72 ετών και κατόπιν πολυετών προβλημάτων υγείας ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Αλεξ. Κυπριανός.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1948. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος τον Φεβρουάριο του 1974, από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Δαμασκηνό (Παπαχρήστου) και υπήρξε αδελφός της Ι. Μονής Αγάθωνος Υπάτης.

Από το 1974 έως το 1983 υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, τόσο ως εφημέριος όσο και ως εκπαιδευτικός. Από το 1983 και έως το 1987, υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων και τον Ιανουάριο του 1988 μετατέθηκε στη Μητρόπολή μας. Υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας στο Ι. Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων και κατόπιν στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλυκών Νερών. Λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας συνταξιοδοτήθηκε το 2018.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο 26/9, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου, συγχοροστατούντος δε και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Παρέστη ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. Γερμανός Γιαντσίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς και πλειάδα κληρικών τόσο της Μητροπόλεώς μας, όσο και άλλων Μητροπόλεων.

Την επομένη, Κυριακή 27/9, η σορός του μεταστάντος μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα, όπου και ετάφη.

Ας έχουμε την ευχή του!