en ru

 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Πρώτη Θ.Λειτουργία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου
στην Ι. Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Κερατέας
27.11.2019

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, 13 Νοεμβρίου με το Παλαιό Ημερολόγιο, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος τέλεσε για πρώτη φορά την Θεία Λειτουργία στην Γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Κερατέας.

Η Ιερά Μονή από τον Ιούνιο ε.ε. εντάχθηκε στους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, συνεχίζει όμως να διατηρεί την παράδοση του Παλαιού Ημερολογίου.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επικαίρως λαμβάνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και συγκεκριμένα από τον καταληκτικό στίχο «Καὶ ἄλλα πρόβατα ἔχω, ἃ οὐκ ἔστιν ἐκ τῆς αὐλῆς ταύτης· κἀκεῖνά με δεῖ ἀγαγεῖν, καὶ τῆς φωνῆς μου ἀκούσουσι, καὶ γενήσεται μία ποίμνη, εἷς ποιμήν.» (Ιω. Ι’,16), εξέφρασε την χαρά του κλήρου, των μοναστικών αδελφοτήτων και του λαού για την ένταξη της αδελφότητος στην Ιερά Μητρόπολη. Ακολούθως απένειμε στον εορτάζοντα κτίτορα και πνευματικό πατέρα της Μονής, Αρχιμ. Χρυσόστομο Παστελάκο τα οφφίκια του Αρχιμανδρίτου και του Πνευματικού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ιδιαιτέρως χαρμόσυνη αυτή μυστηριακή σύναξη παρέστησαν αντιπροσωπείες από τις γυναικείες Ιερές Μονές Βηθλεέμ Κορωπίου, Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Γλυκών Νερών, Παναγίας Παντανάσσης Κερατέας και Αποστόλου Παύλου Παλαιοκαμαρίζης καθώς και πλήθος προσκυνητών.