en ru
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ – ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΤΟΥΣ 2016-17


    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Οι εξετάσεις διεξήχθησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπάτων τη Δευτέρα 19 και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

    Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 έγινε από τον Σεβασμιώτατο η απονομή Πτυχίων και Διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής σε 10  μαθητές της Σχολής.

   Οι μαθητές της Σχολής απαριθμούν τους 186, καθώς λειτουργούν παραρτήματα στα Σπάτα, την Παλλήνη, το Μαρκόπουλο, το Κορωπί, τη Ραφήνα, το Λαύριο και την Αρτέμιδα.

   Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και πριν την επίδοση των πτυχίων σε μια σύντομη ομιλία του προς τους πτυχιούχους ανέφερε ότι «..είναι σπουδαίο και σημαντικό να ψάλλετε μόνοι σας και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να έχουμε τα αναλόγια των ενοριών μας σε τέτοιο επίπεδο που πραγματικά να βοηθούνται στη ποιότητα της λατρείας και να ανεβάζουν την ψυχή μας» , ευχαριστώντας τους για το κόπο τους, ενώ προέτρεψε τους μαθητές να «ομορφύνουν» την λατρεία μας με τις φωνές τους αλλά κυρίως με το ήθος τους.


scholi eks ioun 2017