en ru

 
"H Ρωσική Εκκλησία επιθυμεί την απαγόρευση της
λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές"


 rws ekklΑκόμα μία εξαιρετική πρόταση από την Εκκλησία! Οι Ρώσοι τρελαίνονται να ψωνίζουν στα φανταχτερά πολυκαταστήματα τους, τα οποία πωλούν ένα σωρό άχρηστα και κυρίως ανόητα καταναλωτικά αντικείμενα. Το να παραμένουν κλειστά το Σαββατοκύριακο θα ωφελούσε την κοινωνία. Αυτό είναι ένα από τα σωστά πράγματα που κάνει η Γερμανία

 Όπως αναφέρει η RIA-Novosti, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίων Αλφέγιεφ δήλωσε στην 24-ωρη ρωσική τηλεοπτική εκπομπή «Η Εκκλησία και ο Κόσμος» ὅτι υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου να παραμένουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή.

 Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, το ανώτατο δηλαδή όργανο της Ρωσικής Βουλής, είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία ενός διορθωτικού διατάγματος για τον νόμο «Περί Εμπορίου», σύμφωνα με το οποίο τα σούπερ μάρκετ δεν θα είναι ανοικτά πλέον σε 24ωρη βάση, αλλά θα κλείνουν στις 9μ.μ. μέσα στην εβδομάδα, στις 4μ.μ. το Σάββατο και θα παραμένουν κλειστά την Κυριακή.

 Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, τα ψώνια στα καταστήματα περιορίζουν κατά πολύ τον ελεύθερο χρόνο των Ρώσων. «Ίσως μία από τις αιτίες που τόσες οικογένειες διαλύονται είναι ότι δεν βρίσκουν αρκετό χρόνο να είναι όλοι μαζί», τόνισε.

 Επίσης, συνέχισε, οι υπάλληλοι των μεγάλων καταστημάτων στερούνται της άδειας του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου που χρειάζονται για να εκκλησιάζονται. «Το πρόβλημα αυτό αφορά τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες». Δεν έχουν την ευκαιρία να πηγαίνουν στην εκκλησία την Κυριακή, και επιπλέον στερούνται της ευκαιρίας να είναι μαζί με την οικογένειά τους. Όταν οι άνθρωποι δουλεύουν δίχως διακοπή καθ΄ όλες τις μέρες της εβδομάδας, μετατρέπονται σε ρομπότ, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

 Russian Insider, 11 Μαḯου 2017