en ru

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
6.12.2015

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, τέλεσε την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως η οικογένεια ως θεσμός δέχεται καίρια τραύματα και στην πατρίδα μας από την ανησυχητική υπογεννητικότητα, τα πολλά διαζύγια, την ανεργία, την επικράτηση των νέων ηθών, την ηθική δικαιολόγηση της αποφυγής της τεκνογονίας, την νομική κατοχύρωση και διευκόλυνση των αμβλώσεων, την κατάχρηση των σύγχρονων αναπαραγωγικών τεχνολογιών, την πρωτοφανή στην ανθρώπινη ιστορία θεσμοθέτηση μορφών συμβιώσεως ατόμων ακόμη και του ιδίου φύλου και την εξίσωσή τους προς τον ιερό θεσμό του γάμου, τον εκφυλισμό του μυστηρίου σε «σύμφωνο» ή νομική σύμβαση, πράγματα που ουσιαστικά ξεθεμελιώνουν την ιερότητα της οικογενειακής συζυγίας και πλήττουν θανάσιμα αυτή την ίδια την πατρότητα και τη μητρότητα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, με απόφαση του Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, η Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 ορίσθηκε ως ημέρα Στήριξης της Αγωνιζόμενης Οικογένειας, και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος στο πλαίσιο σεμνής και συγκινητικής τελετής, επέδωσε επαίνους και χορήγησε οικονομικά επιδόματα σε οικογένειες των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής ως εξής:

1) Σε ανήλικα παιδιά υπερπολύτεκνων οικογενειών (περισσότερα από 5 παιδιά) και σε παιδιά αυτών των οικογενειών που σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

2) σε κάθε τέταρτο παιδί που γεννήθηκε εντός του 2015,

3) σε οικογένειες που έχουν παιδιά με φυσικές αναπηρίες,

4) σε οικογένειες που έχουν παιδιά με σοβαρή νοητική στέρηση,

5) σε ιδρύματα της περιοχής μας που λειτουργούν με την ευθύνη γονέων και περιθάλπουν παιδιά με ειδικές ανάγκες των προηγούμενων κατηγοριών και

6) σε παιδιά που διακρίθηκαν στις σπουδές τους ἢ σε διεθνείς διαγωνισμούς ἢ επιτέλεσαν πράξεις άξιες επαίνου και δημόσιας προβολής.

Το σύνολο του ποσού που είχε εγκριθεί από το Συμβούλιο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ήταν ύψους 70.000€  και διανεμήθηκε σε 75 οικογένειες και 3 μη εκκλησιαστικά κοινωφελή ιδρύματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τα οποία στηρίζουν νέους με ειδικές ανάγκες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές, Δήμαρχοι των Μεσογείων και Λαυρεωτικής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της Περιφέρειας Αττικής, και πλήθος κόσμου.

 


pdf