en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11.5.2014

Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στην Hajkowka της Πολωνίας, σε ειδική τελετή, βραβεύθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος για την οικουμενική διάσταση του έργου, της προσφοράς, της μαρτυρίας και ζωής του στον σύγχρονο κόσμο, με το βραβείο Alexander Konstantin Ostrogorsky.

Στην τελετή κατά την οποία βραβεύθηκαν επίσης οι απαχθείσες από τους Ισλαμιστές μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίας Θέκλας Μααλάλα Συρίας, παρευρέθη ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, ιεράρχες, υπουργοί, βουλευτές και πλήθος κόσμου, Ορθοδόξων και Καθολικών.

Με την ευκαιρία αυτής της επισκέψεώς του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε σε συνάξεις πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας στη Βαρσοβία και παρουσίασε στην Ιατρική και Φαρμακευτική Σχολή της πόλεως Λούμπλιν, παρουσία μεικτού ακροατηρίου, την Ορθόδοξη προσέγγιση σε επιμέρους θέματα Βιοηθικής.

Επίσης, στην Βαρσοβία, έγινε και παρουσίαση της μεταφράσεως στα Πολωνικά του βιβλίου του «Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός», επί του οποίου και διεξήχθη εκτενής διάλογος με τον επιστημονικό κόσμο.