en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποδοχή Ι. Λειψάνων Αγ. Νεκταρίου 21 – 5 – 2015


Στις 21 Μαΐου ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου Μεσογαίας εορτάζει την επέτειο των εγκαινίων του, τα οποία τελέστηκαν στις 21 Μαΐου 1904, από τον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως.

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προσέφερε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, προς διηνεκή ευλογία, τεμάχιο εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Το Ιερό Λείψανο είχε προσφέρει στον Σεβασμιώτατο το 2004, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Βιτάλης, Κτίτωρ του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα, ο οποίος το έτος 1953 είχε παρευρεθεί στην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Ναού του Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαΐου ε.ε. Ακολούθως, τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός της Αναλήψεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος και ομίλησε με θέμα τη σημασία και την αξία της προσκυνήσεως των Αγίων Λειψάνων.