en ru

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδημία π. Νικολάου Μπαμπάνα 3.11.2014

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ε.ε. εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 86 ετών ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Στεφ. Μπαμπάνας, συνταξιούχος κληρικός της  Μητροπόλεώς μας..

Ο π. Νικόλαος γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή Καρδίτσας το 1928 και ήταν κατά σάρκα αδελφός του μακαριστού π. Αποστόλου Μπαμπάνα (+2013).

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1953 και πρεσβύτερος το 1954 από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο τον Α’ (Καρμπαλιώτη).

Από το 1953 έως το 1965 υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και από το 1965 έως το 1989 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Το 1989 μετατέθηκε στη Μητρόπολή μας και διορίστηκε εφημέριος - ιεροκήρυξ του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαυρίου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2008.

Για πολλά έτη υπηρέτησε και ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, την Τρίτη 4/11, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μαραθώνος κ. Μελίτωνος, ενώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, ο οποίος απουσίαζε εκτός Αθηνών, εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Κωνσταντίνος Συρίγος, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής, ο οποίος και μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του στην οικογένεια του π. Νικολάου.

Ακολούθως η σορός του μεταστάντος ετάφη στο Κοιμητήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.
Ας έχουμε την ευχή του!