en ru

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 - 8.7.2014

Από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από ομάδα προσκυνητών πραγματοποίησε ιερά αποδημία και προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Την Πέμπτη 3/7 τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος επί του Όρους Θαβώρ.
Το πρωί του Σαββάτου 5/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συναντήθηκε με τον Μακ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Στην αγρυπνία που τελέστηκε την Κυριακή 6/7 συλλειτούργησε μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου (Γέροντος Σκευοφύλακος του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως) και Ιεραπύτνης κ. Ευγενίου (Εκκλησίας της Κρήτης) στην ολονύκτιο Θεία Λειτουργία που τελέστηκε εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Στα πλαίσια του προσκυνήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και η 40μελής ομάδα των προσκυνητών επισκέφτηκε τη Βασιλική της Γεννήσεως του Κυρίου και το Θεοδέγμον Σπήλαιο της Βηθλεέμ, το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή, τον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Επίσης, την Ι. Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, τις Ι. Μονές Αγίου Γεωργίου Χοζεβά, Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, Αγίου Συμεών του Θεοδόχου Καταμόνας, Τιμίου Σταυρού Σιών, Προφήτου Ελισαίου Ιεριχούς, Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδος, Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ, Αγίου Γεωργίου Λύδδης, Αγίων Ταξιαρχών Ιόππης, καθώς και το προσκύνημα στην Κανά της Γαλιλαίας.

Τέλος, επισκέφτηκαν όλα τα ευρισκόμενα εντός της πόλεως της Ιερουσαλήμ προσκυνήματα, τον Ιορδάνη ποταμό και πραγματοποίησαν τον διάπλου της λίμνης της Τιβεριάδος.

 


pdf