en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, 17.7.2014

   Στις 16 και 17 Ιουλίου εόρτασε πανηγυρικώς τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης το ομώνυμο Ι. Προσκύνημα της Μητροπόλεώς μας στον Αλυκό Κορωπίου.

   Στα πλαίσια της πανηγύρεως, την Τρίτη 15/7 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος υποδέχτηκε την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, την οποία εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής του Οσίου Δαβίδ Λίμνης Ευβοίας Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης. Αμέσως μετά την υποδοχή και τις καθιερωμένες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις τελέστηκε Ιερά Παράκληση στον Όσιο Δαβίδ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

   Ακολούθως τελέστηκε Ι. Αγρυπνία, κατά το μοναστικό τυπικό, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός ιεροψαλτών.

   Την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνης (16/7), τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε και ομίλησε επικαίρως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ι. Προσκυνήματος.

   Ανήμερα της εορτής (17/7) τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

 

Φωτογραφίες