en ru
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 έληξε με επιτυχία η εφετινή χρονιά της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Συγχρόνως έλαβαν χώρα και οι Πτυχιακές – Διπλωματικές εξετάσεις στη φιλόξενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Σπάτων (Μητροπολιτικό Μέγαρο).

Κατά το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014 στη σχολή φοίτησαν 152 μαθητές εγγεγραμμένοι στο μαθητολόγιο, οι οποίοι υποβλήθηκαν στις νόμιμες εξετάσεις κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και οι περισσότεροι προήχθησαν στο επόμενο έτος. Από τους εκατό πενήντα δύο (152) μαθητές ο ένας (1) πήρε Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, τρείς (3) Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής και τέσσερεις (4) Πτυχίο Ιεροψάλτου.

Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής έλαβε ο: Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής έλαβαν οι: Χρήστος Βατής, Κωνσταντίνος - Νεκτάριος Δαρδανός, Νικόλαος Ζαχαρίας.
Πτυχίο Ιεροψάλτου έλαβαν οι: Ηλίας Λαμπρόπουλος, Διονύσιος Λαμπρόπουλος, Χασουράκης Εμμανουήλ, Καβαλλάρης Δημήτριος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής των Πτυχίων Βυζαντινής Μουσικής 2012-2013 στους Άννα Παραπονιάρη, Αθανάσιο Παπαγεωργίου, Χρήστο Δουκέρη.

Την τελετή προλόγισε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της σχολής Δημ. Καλομοίρης, ο οποίος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την πατρική αγάπη και στήριξή του στη σχολή, το Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο π. Ανάργυρο, για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία, τους καθηγητές της σχολής, Αθανάσιο Βουρλή, Γεώργιο Αγγελή, Παναγιώτη Δερμούση, Κων/νο Αγγελίδη, Παναγιώτη Σιώτο, Νικόλαο Λιόλιο, Αναστάσιο Βασιλόπουλο, καθώς και το Διοικητικό Προσωπικό της Ι. Μητρόπολης και όσους εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής.

Στη συνέχεια η χορωδία της σχολής έψαλε ύμνους, παρουσιάζοντας δείγματα των γνώσεων και της προόδου τους, υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Βουρλή.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ο οποίος απένειμε τα πτυχία και μίλησε στους καθηγητές και μαθητές της σχολής για την αξία της ψαλτικής τέχνης και τους προέτρεψε να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα ιερά αναλόγια, όσο και στις εκδηλώσεις της σχολής.